Често задавани въпроси
Често задавани въпроси

Какво е Аiry ?

AIRY е международно патентована система за пречистване на въздуха от замърсители с помощта на стайните растения. Една саксия може да неутрализира до 75% от токсините от околната среда, това отнема само 24 часа в помещение от 16 кв. м. За разлика от затворените съдове, проветривите саксии осигуряват въздух за корените, който минава през вентилационните отвори на саксията, образувайки ефект на комина. На пръв поглед, AIRY е луксознa саксия, но всъщност това e висококачествена система за пречистване, която значително подобрява качеството на въздуха във всички помещения, независимо дали сте вкъщи или в офиса, и ефективно премахва вредните вещества. AIRY постига това чрез вентилация на кореновата система. Специалният дизайн създава коминен ефект, при който AIRY работи като циркулационна помпа и с пълна скорост почиства въздуха в помещението, без електричество и без химикали. Уникалната коренова вентилационна система на AIRY гарантира оптимален растеж на Вашето растение.

AIRY е първата и единствена саксия, която комбинира три неща: аeрация на корените, добро почвено напояване и добър дизайн.

AIRY е нещо повече от саксия за растения!

AIRY превръща Вашето растение във високоефективна система за пречистване на въздух.

AIRY e саксия, която аерира кореновата система, като прави растението до осем пъти по-ефективно, отколкото в конвенционална саксия.

Една AIRY-саксия напълно безшумно и без електричество пречиства 40 куб. м въздух.

 

Как действа Airy?

Малките въздушни молекули, генерирани в ребрата на долната част на AIRY, позволяват на въздуха от помещението да влезе през долния корпус на саксията. Коминният ефект гарантира, че въздухът е изсмукан нагоре. Минавайки през субстрата, покрай корените, въздухът ефективно се почиства от вредните вещества. Нещо повече, AIRY използва технологията за пречистване на въздуха за да оптимизира растежа на растенията. Така че, ако Вашето растение е израстнало в AIRY-саксия, кореновата му система ще бъде устойчива и разклонена в най-добра позиция за растението. При прием на замърсен въздух, AIRY го преработва и оставя най-ценните хранителни вещества за растението. Вентилацията на кореновата система и резервоарът за вода гарантират, че растението се развива до осем пъти по-бързо и пречиства въздуха до осем пъти повече и расте по-здраво и по-бързо от растенията в стандартни саксии. Собственият ни опит и обратната връзка с клиентите показват, че пречиствателната система работи успешно, а усилията за поддръжка са сведени до минимум. Вградения резервоар за вода с монтирания вътре поплавък показва, кога растението има нужда от вода. Вашето растение няма необходимост от пресаждане, тък като шлюзовете във вътрешността на саксията спират енергичния растеж на корените.

 

Какво казва науката?

Ефектът на AIRY е многократно потвърден научно, най-скоро от Fraunhofer Institute. В сравнение с растение в конвенционален съд, системата AIRY e много по-мощна, както може да се види от изследването на Fraunhofer. С помощта на AIRY концентрацията на замърсяващия толуен може да бъде намалена с 30%, концентрацията на О-ксилол със 17%, докато използването на стандартни саксии не постига никакъв успех. Много висока е и ефективността на системата AIRY срещу химическия газ формалдехид. Подробните проучвания от университета в Пекин, от Агенция за насърчаване на опазването на околната среда и още няколко други също потвърдиха отличното представяне на системата.