Продуктът е успешно добавен в количката
53,00 лв.

Сансевиера

Сансевиера е растение с много интересни характерно заострени мечовидни листа. Тя има много имена – индийски меч, рицарски меч, свекървин език, тъщин език, змийска кожа и много други в този дух.

Сансевиерата е много подходяща за декорация на дома и офиса, тъй като няма особени претенции към условията.

Местоположение и светлина

Сансевиера обича светлината. Подходящи са первази с пряко слънчево огряване. Не обича сянката. Препоръчително е да се отглежда в затворени помещения, въпреки че вирее и на открито без особени проблеми. Няма претенции дори към теченията.

Поливане

В никакъв случай не трябва да се полива обилно. Не обича подгизването. Въпреки че растението е много устойчиво и вероятно трябва доста да се потрудите, за да го убиете, преполиването е един от начините да го направите без да искате.


Важно е почвата да се оставя добре да изсъхне между поливанията, което ще рече през няколко дни. От пролетта до есента поливането е умерено, през зимата оскъдно – 2-3 пъти в месеца.

Температура

Сансевиера не обича горещините. Предпочита умерени до хладни температури. Зимно време не трябва да се държи в близост до отоплителни уреди. През лятото подходящите градуси за сансевиерата са в диапазона от 15 до 20, а през студените месеци от 10 до 15.


Базова цена:53,00 лв.
Моля, изберете: