Продуктът е успешно добавен в количката
45,00 лв.

Шефлера

  • Марка: Цветя AIRY
  • Кат. номер: 4

Шефлера /Schefflerа/ е тропическо растение (храст), достигащо 200 вида и което се отнася към рода на семейство Аралиеви Araliaceae /Бръшлянови/. Среща се в страни като Китай, Австралия, Бразилия, Нова Зеландия и на някои тихоокеански острови.
Названието Шефлера (Schefflerа) е дадено в чест на немския ботаник Jacob Christian Scheffler, който е живял в средата на ХVIII век и има значителен принос за развитието на ботаниката.
Това прекрасно стайно растение е доста популярно и много често може да го срещнете в офиси и апартаменти. Шефлера е много подходящо растение за начинаещите градинари, поради лесното си отглеждане. Растението наподобява храст и достига на височина до 1.50м и е бързо растящо. В естествени условия може да достигне до 2,5 метра и прилича на малко дърво. Листата на Шефлера (Schefflera) напомнят спиците на отворен чадър: основанията на листата растат от една точка на стеблото.  Цветето обича светлината, то най-подходящото място за растението е в близост до прозорец с източно или западно изложение. Оптималната температура за отглеждане е около 18-22 градуса. Шефлерата обича влага. Желателно е листата да се пръскат 1-2 пъти на ден при сух въздух в помещението. Полива се нормално –  при изсъхване на горния слой на почвата. Торете шефлерата на всеки 15 дни с течен тор.
Най-разпостранената разновидност на шефлерата е Schefflera actinophilla. Тя расте по-бавно, но несъмнено има по-впечатляващ външен вид.
Обикновено в домашни условия Шефлерата никога не цъфти, но красотата на листата и компенсира този малък недостатък. За по-голям  декоративен ефект се засаждат няколко шефлери в един съд. 
Важно е да се помни, че листата съдържат вещества, които могат да раздразнят чувствителната кожа и лигавицата на окото. Трябва да бъдете внимателни, когато се грижите за тези растения.
Шефлерата се размножава като връхчетата на невтвърдените леторасти, те се вкореняват при температура на почвата в порядъка на 22-25°С в смес от торф и пясък.

Според експерти на Фън Шуй: Шефлера (Schefflera) носи късмет и благоприятства за реализирането на материалното и духовното благополучие.

Базова цена:45,00 лв.
Моля, изберете: